Alapítványunk támogatja a Kárpátaljai Népzene, Néptánc és Kézművestábort

Mintegy félezer kárpátaljai gyermek érkezett a nagyhagyományú Kárpátaljai Népzene, Néptánc és Kézművestáborba, amelynek idén is a Rákóczi Tábor ad otthont Sátoraljaújhelyen június 23. és 29. között. Az esemény célja, hogy a kárpátaljai népzene és néptánc oktatásban résztvevő gyermekeknek lehetőséget teremtsen a találkozásra és szakmai fejlődésre.

A Rákóczi Szövetség megtisztelőnek érzi, hogy harmadik alkalommal is együttműködő partnere lehet a tiszapéterfalvi hagyományokkal rendelkező eseménynek. A tábor során kiváló művészek és oktatók közreműködésével segítik a fiatalokat, hogy elmélyüljenek a népzene és néptánc világában, valamint a kézművesség különböző ágaiban.

A megnyitón köszöntőt mondott Balatoni Katalin köznevelési helyettes államtitkár, aki kiemelte a hagyományőrzés és a közösségépítés fontosságát.

A tábor minden évben újabb és újabb generációknak nyújt lehetőséget a hagyományok ápolására, a népi kultúra megismerésére és a közösség építésére. Az ilyen rendezvények hozzájárulnak ahhoz, hogy a fiatalok megőrizzék és továbbadják a kárpátaljai magyar népi örökséget, erősítve ezzel identitásukat és közösségüket.

Az idei tábor egyik fő támogatója a MOL – Új Európa Alapítvány, amely elkötelezett a kultúra és a közösségépítés támogatása iránt. A támogatás jelentős mértékben hozzájárul a kárpátaljai magyar kulturális értékek megőrzéséhez és átadásához.